Peldkostīms ir neatņemama vasaras garderobes sastāvdaļa, lai komfortabli baudītu ūdens priekus un pludmalē sildītos saules sasildītajās smiltīs. Ievērojot norādītos kopšanas nosacījumus un izmantojot pareizus mazgāšanas līdzekļus – ir iespēja saglabāt savu iecienītāko peldkostīmu lieliskā stāvoklī pat vairākas sezonas. Lasi tālāk, lai arī savam peldkostīmam pagarinātu tā kalpošanas laiku. 


PĒC LIETOŠANAS IZSKALOT

Lai peldkostīms kalpotu ilgāk un nezaudētu savu sākotnējo izskatu, svarīgi pēc baseina, jūras vai citas peldvietas apmeklēšanas to izmazgāt, nepakļaujot ilgstošai sāļu vai hlora ietekmei. Ja tomēr nav iespējas peldkostīmu iespējami ātri izmazgāt, svarīgi to izskalot tīrā ūdenī vai kārtīgi nosusināt. Šis vienkāršais solis palīdz novērst auduma bojājumus un krāsas maiņu. 


Izvēlies mazgāšanu ar rokām 

Peldkostīma mazgāšana veļasmašīnā var bojāt peldkostīma audumu, tāpēc ieteicams to mazgāt ar rokām. Ja tomēr izvēlies mazgāšanu veikt veļasmašīnā, mazgāšanu veic saudzīgā/delikātā režīmā, kā arī iesakām pelkdostīmu ievietot speciālā mazgāšanas maisiņā. Spēcīgu mazgāšanas līdzekļu vietā iesakām izvēlēties maigus, ekoloģiskus mazgāšanas līdzekļus. 


Mazgāšanas process 

Izvēloties mazgāšanu ar rokām – piepildi izlietni ar vēsu ūdeni un pievieno nelielu daudzumu maiga mazgāšanas līdzekļa. Ļauj peldkostīmam mērcēties ūdenī apmēram 15 minūtes. Maigām kustībām mazgā peldkostīmu un rūpīgi izskalo, lai noņemtu visus ziepju atlikumus. 


Izvairies audumu izgriezt 

Peldkostīma savilkšana vai liekā ūdens izspiešana var izstiept un bojāt audumu. Tā vietā mitro peldkostīmu novieto uz sausa, tīra dvieļa, satin to un viegli piespied. 


Peldkostīmu kolekcija ''Thalia''


Izvēlies žāvēšanu ārpus tiešiem saules stariem 

Tieša saules gaisma var izbalināt peldkostīma krāsas un sabojāt audumu. Vēlams peldkostīmu žāvēt guļus jeb plakanā pozīcijā, ēnainā un labi vēdināmā vietā. Ieteikts izvairīties peldkostīmu pakārt aiz pleca siksnām, lai neveicinātu auduma izstiepšanos. 

 

Garderobe ar vairākiem peldkostīmiem 

Vairāku peldkostīmu maiņa var ievērojami pagarināt katra izstrādājuma kalpošanas laiku. Dod peldkostīmam pārtraukumu starp lietošanas reizēm, tas ļauj audumam atgūt formu un palīdz novērst nodilumu. 


Pievērst uzmanību baseina, pludmales mēbeļu virsmām 

Bieži vien baseinos, spa centros un pludmalēs izvietotajās mēbelēs virsmas ir raupjas un nelīdzenas, kas var sabojāt peldkostīma audumu. Lai pasargātu peldkostīmu no abrazīvām virsmām, ieteicams virs atpūtas krēsla pārklāt dvieli vai pludmales lakatu. 



Peldkostīma kolekcija ''Calala''


Saules aizsargkrēms vai eļļa 

Rosmes izstrādātie peldkostīmi nodrošina izturību pret saules aizsargkrēma vai eļļas radītajiem traipiem, tomēr izvēloties citu ražotāju izstrādājumus jāpievērš uzmanība auduma specifikai. Daži saules aizsarglīdzekļi var atstāt traipus uz peldkostīmiem, tāpēc pirms peldkostīma uzvilkšanas uzklāj saules aizsargkrēmu un ļauj tam nožūt. 


Pareiza uzglabāšana 

Sausu un izmazgātu peldkostīmu uzglabā kā jebkuru citu apģērbu, tomēr īpašu uzmanību pievērs mitram peldkostīmam. Pēc peldes neatstāj to plastmasas iepakojumā, lai tajā neuzkrātos mitrums un neveidotos pelējums, sasmakums. Ieteicams peldkostīmus uzglabāt elpojošā auduma maisiņā. 


Veļas mīkstinātājs un balinātājs 

Auduma mīkstinātājs un balinātājs var būtiski sabojāt peldkostīma elastīgās šķiedras. Kā jau raksta sākumā minēts, iesakām lietot maigu mazgāšanas līdzekli un mazgāt peldkostīmu vēsā ūdenī, lai saglabātu tā formu un vizuālo izskatu labākā stāvoklī. 


Ievērojot šos kopšanas padomus vari parūpēties, lai iecienītais peldkostīms saglabātos labā stāvoklī un izceltu Tavu figūru vēl vairākas siltās sezonas. Iesakām ievērot auduma specifikas norādītos kopšanas norādījumus, lai saglabātu tā krāsu, elastību un vispārējo izskatu. Izbaudi ūdens priekus ar pārliecību, ka par savu peldkostīmu esi kvalitatīvi parūpējusies. 


Peldkostīma kolekcija ''Future Retro''